Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sistem editare video si gaming

scartait volan

Jo feat. Juju - Inapoi

Pareri va rog!
 FIFA 13 Ultimate Team

Intrebare extraoptiune

Lansare FREESAT - 99 RON/an

program copiere cod sursa.
 Taxe anuale BMW 316i compact

Termenul maxim de la absolvirea f...

hertz problem

Apocalipsa demografica a Romaniei
 Conectare MP4 Player la TV

Formatare text in Word 2010

Problema usb Sattelite

raiifeisen aprobare credit

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

SOBE de teracota

• Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
1902 răspunsuri în acest subiect

bobon

bobon

Member

• Grup: Members
  • ID membru: 500.165

Vizualizare mesajPano, pe 07 octombrie 2012 - 17:17 , a scris:

va multumesc din suflet pentru raspunsuri
Normal ca inveti din greseli, le mai si repeti fara sa iti dai semama, numai sa nu persisti in greaseli. .Sobele pe care le faci sunt cele mai simple si fara probleme .adica 2,5/2,5. avind un colt mare, unul mic si o fata, pentru ca in putine cazuri  atunci cind pui doua colturi mari  cu daoua colturi mici si o fata sa aiba aceeasi lungime aprox, 45 cm . Dar sa mai stii ca aceste sobe nu prea dau caldura avind fumurile adinci ,adica 55- 12-7 =36:2= 18 cm .Se incalzeste greu , se raceste repede. Cele mai bune sunt 3/2 unde ai 44-12-7=25:2= 12,5 cm.  Aici ai fumurile invers(adica in loc sa fie 18/8 sunt 12,5/16) si iti spun ca soba da mult mai multa caldura. .Poti sa faci si o schita cum se fac fumurile sau explica-le  ca ordinea lor  in sir sau zig zag) o da pozitia cosului.Despre sobe a explicat Sorin Sirbu la inceputul  saitului am mai explicat si eu am pus si schite ,mai acum un an.La soba 2/3  ies fumurile mai largi ,forma mai spre patrat si se pot curati usor(daca ai 5 si nu 3).Cu trei fumuri este o soba care iti maninca lemnele degeaba.Succes

Editat de scheleton, 07 octombrie 2012 - 18:51 .

Pano

Pano

Junior

• ID membru: 742.003
...............44 este latimea sobei  12 sa inteleg ca este reducerea adica o treapta dar nu inteleg ce sunt cei 7 cm....

Editat de scheleton, 09 octombrie 2012 - 19:53 .

bobon

bobon

Member

Vizualizare mesajPano, pe 08 octombrie 2012 - 20:14 , a scris:

...............44 este latimea sobei  12 sa inteleg ca este reducerea adica o treapta dar nu inteleg ce sunt cei 7 cm....
          44-45 latimea teracotei,  12 cm grosimea a doua ziduri de teracota iar 7 (6,3) grosimea unei caramizi sau daca bagi samota subtire este 3,2 cm   ==de aici rezulta dimensionarea fumurilor, mai largi ,mai strimte. Cu treapta este alta poveste cam 10. 11 cm

Pano

Pano

Junior

Buna seara, mai am o nelamurire referitor la sobele cu plita,pana la urma cum se fac cu 3fumuri cu 5fumuri sau cu clopote?.Si cum rezolvam problema cu incaperile care au termopane?Cineva sa plans ca are o soba cu plita si are toane cand merge fara probleme,cand scoate fum...Merge ce merge si de o data parca rabufneste,asa zic propietari.Trebuia sa o dau jos si sa o fac eu din nou dar sincer mie-ste frica pentru ca am demontat capacul si fumurile erau bine facute,cosul este bun ,inalt,trece de coama.In schimb au termopane la toata casa...Ma gandesc sa nu fie asta problema.

bobon

bobon

Member

Vizualizare mesajPano, pe 09 octombrie 2012 - 19:37 , a scris:

Buna seara, mai am o nelamurire referitor la sobele cu plita,pana la urma cum se fac cu 3fumuri cu 5fumuri sau cu clopote?.Si cum rezolvam problema cu incaperile care au termopane?Cineva sa plans ca are o soba cu plita si are toane cand merge fara probleme,cand scoate fum...Merge ce merge si de o data parca rabufneste,asa zic propietari.Trebuia sa o dau jos si sa o fac eu din nou dar sincer mie-ste frica pentru ca am demontat capacul si fumurile erau bine facute,cosul este bun ,inalt,trece de coama.In schimb au termopane la toata casa...Ma gandesc sa nu fie asta problema.
      Salut Pano....... Cauta la poz 1155 pag 65, am eu acolo citeva explicatii. Referitor la termopane sa le spui la clienti ca un kg lemne  ca sa arda consuma   10 mc aer ,adica daca are o camera de 3/4 /2,5  la 3 kg de lemne nu mai are aer. Deci atunci neavind aer si creinduse diferenta de presiune interioara cu exterioara aerul ii va veni pe cos si implicit prin teracota si se vor intoxica ,. Omul trebuie sa mai umble pe usa sa mai dea drumul la geam sau sa faca priza de aer(o teava din exterior catre cenusar sau focar,),Termopanele sunt beleaua sobelor si centralelor. La netralele termice este interzis  termopane acolo unde le montezi daca nu ai priza de aer.  Bobo

Pano

Pano

Junior

Vizualizare mesajbobon, pe 09 octombrie 2012 - 20:11 , a scris:

Salut Pano....... Cauta la poz 1155 pag 65, am eu acolo citeva explicatii. Referitor la termopane sa le spui la clienti ca un kg lemne  ca sa arda consuma   10 mc aer ,adica daca are o camera de 3/4 /2,5  la 3 kg de lemne nu mai are aer. Deci atunci neavind aer si creinduse diferenta de presiune interioara cu exterioara aerul ii va veni pe cos si implicit prin teracota si se vor intoxica ,. Omul trebuie sa mai umble pe usa sa mai dea drumul la geam sau sa faca priza de aer(o teava din exterior catre cenusar sau focar,),Termopanele sunt beleaua sobelor si centralelor. La netralele termice este interzis  termopane acolo unde le montezi daca nu ai priza de aer.  Bobo
Multumesc bobon,...mai tinem legatura.

brasil

brasil

Junior

• ID membru: 98.876
In sobele de teracota construite pt lemne se pot folosi brichetele din comert?

chiche

chiche

Junior

• ID membru: 652.879
Salutare tuturor .Nu am avut timpul necesar pentru a citi tot topicul  si as vrea cit mai curind sa ma apuc de constructia de fapt recostructia,  unei sobe de teracota,de aceea am sa va adresez citeva intrebari ,celor  in tema.Soba in cauza la momentul actual este cu plita si cuptor pe sase rinduri inaltime 2,5 chale latime pe 3  lungime dupa care incepind cu rindul 5 se reduce la 2 pe 3, cu 2 etajere in treapta aflate pe lungimea sobei, de asemenea soba are 2 bolti iar pe cea dea 2 se sprijina fumurile in numar de 5.Nu sunt multumit de ea pentru ca  desi se incinge de nu poti tine mina pe ea ,la o palma distanta de ea nu simti dogoarea si se raceste repede , pina dimineata e aproape rece.
Asa cum va spuneam vreau  sa o reconstruiesc si sa-i elimin plita dar sa pastrez cuptorul.Acum intrebaril
-daca montez cuptorul deasupra usii de la focar ,inaltimea focarului va fi mica ,cum ma sfatuiti sa procedez
- podul pe care se va sprijini cuptorul ,trebuie facut din caramida groasa
-capacul sobei cu ce fel de caramida se costruieste.
-spatiul dispre etajere il incorporez in fumul respectiv sau il delimitez cu caramida [nu stiu daca ma fac inteles]
-care este distanta dintre cele doua bolti
MULTUMESC

Pano

Pano

Junior

Buna seara ...domnu-le bobon va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti de ce iasa fum la o soba de teracota facuta de vreo doua luni,in momentul cand se baga lemne.Asa, trage de duduie dar,  cand baga lemne chiar cu usita mica inchisa, zice propietarul ca iasa fum.Sa facut focul an ia de vreo trei ori.Soba este de 7 randuri cu 2,5 /2,5 cu 5 fumuri.Sa fie de vina vremea ca nu este prea frig afara, eu toate sobele asa le fac si chiar na-u fost probleme inafara de cele cu plita, ca la alea au ma-i fost mici probleme ,dar la astea drepte na-m avut pana in asta nici o problema.Propietarul nu zice ca este nemultumit ,dar nu mi se pare an regula sa iasa fum cand vrei sa bagi lemne...Va salut si o seara buna.

bobon

bobon

Member

Vizualizare mesajPano, pe 17 octombrie 2012 - 22:24 , a scris:

Buna seara ...domnu-le bobon va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti de ce iasa fum la o soba de teracota facuta de vreo doua luni,in momentul cand se baga lemne.Asa, trage de duduie dar,  cand baga lemne chiar cu usita mica inchisa, zice propietarul ca iasa fum.Sa facut focul an ia de vreo trei ori.Soba este de 7 randuri cu 2,5 /2,5 cu 5 fumuri.Sa fie de vina vremea ca nu este prea frig afara, eu toate sobele asa le fac si chiar na-u fost probleme inafara de cele cu plita, ca la alea au ma-i fost mici probleme ,dar la astea drepte na-m avut pana in asta nici o problema.Propietarul nu zice ca este nemultumit ,dar nu mi se pare an regula sa iasa fum cand vrei sa bagi lemne...Va salut si o seara buna.
          Salut Pano,
         M-ai gasit la moment ,am fost in deplasare. .O teracota care este bine facuta si da caldura  la inceput da fum poate pe mai multe parti. Asta se intimpla la primul foc. Dar daca face focul a doua zi focul in ea nu are probleme.  Daca proprietarii _beneficiarii-- fac focul in tercota cind isi aduc aminte sa se multumeasca cu fumul care il scoate teracota,mai cu seama daca nu are un cos de caramida interior 13/13 inalt de 5-6 m.  de la baza teracotei unde trebuie sa aibe si fereastra de vizitare. .Deci, cind te apuci sa faci focul il faci zilnic, prima zi da fum  mai mult sa mai puitin. apoi nema problema.   Daca si peste citen]va zile da fum este  facuta soba prost la fumuri sau  ca sa mai stii clopot..Caurta forulul  Caldura caminului tau si afli mai multe.

Vizualizare mesajchiche, pe 11 octombrie 2012 - 13:27 , a scris:

Salutare tuturor .Nu am avut timpul necesar pentru a citi tot topicul  si as vrea cit mai curind sa ma apuc de constructia de fapt recostructia,  unei sobe de teracota,de aceea am sa va adresez citeva intrebari ,celor  in tema.Soba in cauza la momentul actual este cu plita si cuptor pe sase rinduri inaltime 2,5 chale latime pe 3  lungime dupa care incepind cu rindul 5 se reduce la 2 pe 3, cu 2 etajere in treapta aflate pe lungimea sobei, de asemenea soba are 2 bolti iar pe cea dea 2 se sprijina fumurile in numar de 5.Nu sunt multumit de ea pentru ca  desi se incinge de nu poti tine mina pe ea ,la o palma distanta de ea nu simti dogoarea si se raceste repede , pina dimineata e aproape rece.
Asa cum va spuneam vreau  sa o reconstruiesc si sa-i elimin plita dar sa pastrez cuptorul.Acum intrebaril
-daca montez cuptorul deasupra usii de la focar ,inaltimea focarului va fi mica ,cum ma sfatuiti sa procedez
- podul pe care se va sprijini cuptorul ,trebuie facut din caramida groasa
-capacul sobei cu ce fel de caramida se costruieste.
-spatiul dispre etajere il incorporez in fumul respectiv sau il delimitez cu caramida [nu stiu daca ma fac inteles]
-care este distanta dintre cele doua bolti
MULTUMESC
       Salut,      . Imi patre rau , ai avut osoba bine facuta 2,5/3 apoi 2/3 .  de bucatarie. Tu ai vrea ca aceasta soba sa iti tie caldura pina a doua zi ? eroare, ,, niciodata, este de bucatarie.  se raceste repede. Si daca o faci dreapta si ii pui cuptorl la mofturile tale nu vei fi multumit. .In speta, cuptorul eu il pun intr-o soba de camera in rindul 4  bag pe sub el fumul , il aduc in fata il ridic in sus si fac fumurile. Cit priveste politele este o bagatele  nu esti obligat sa faci  dar daca lungimea cuptorului impune le faci  si treptele le faci mai sus.De  ce vorbesc de cuptor, pentru ce este de 42 cm lungime si nu intra in 2/3  si atunci faci 2,5/3 apoi faci reducerile Incarcarea cu material la polite o faci cum crezi eu o fac  de 6 cm. si lateral si sus unde pun gresie sau faianta.

FANARIOT2007

FANARIOT2007

Junior

• ID membru: 132.151
  • Locație: m.ciuc
Intentionez si eu sa fac (cu mester) o soba de peracota cu plita..........sunt contient ca nu tine la fel de multa caldura ca una normala...dar...
1 nu vreau sa pun cuptor...si sa plec cu fumurile mai de jus...bine inteles la nivelul focarului......
dimensiuni sunt cele mai mici posibil......2, 5 placi in fata si restul...important ca fumurile sa fie mai inalte si mai lungi.......
De la pardoseala trebuie 3 randuri de teracota...si merge si fara brau jos.....sa ramana cat mai mult pentru fumuri...
Vreau sa aduc si aductiune de aer din afara printr-o teva de 40 mm (o fi putin???))))

chiche

chiche

Junior

• ID membru: 652.879
Multumesc bobon pentru raspunsuri.La momentul asta soba este terminata si spre bucuria mea functioneaza fara nici-o problema , ramane de vazut eficienta cind va veni frigul.In mare parte am facut-o dupa informatiilor si indicatiilor date pe acest topic si vreau sa multumesc tuturor celor care impartasesc cunostintele si experienta lor ,celorlalti.Asa cum va spuneam pentru mine a fost o bucurie si consider o realizare faptul ca am reusit sa-mi costruiesc singur soba ,care reprezenta o ,,enigma ,, pina acum aceasta constructie.Acum sa nu sa inteleaga ca stiu totul sau ma pot numi mester sobar.Pina acolo e o cale destul de lunga.

daniloi

daniloi

Junior

• ID membru: 783.246
Buna,am si eu o problema.In 2 camere alaturate sunt 2 teracote care merg pe acelasi horn (hornul casei),una dintre ele se infunda f.repede si nu mai trage (este cea care are doar 8 rinduri si are intrare in horn mai jos decit cealalta ,care are 9 rinduri ),sa fie asta problema? Trebuie sa aibe horn separat? Nu ma pricep,va rog ,astept raspuns.

bobon

bobon

Member

Vizualizare mesajdaniloi, pe 22 octombrie 2012 - 16:27 , a scris:

Buna,am si eu o problema.In 2 camere alaturate sunt 2 teracote care merg pe acelasi horn (hornul casei),una dintre ele se infunda f.repede si nu mai trage (este cea care are doar 8 rinduri si are intrare in horn mai jos decit cealalta ,care are 9 rinduri ),sa fie asta problema? Trebuie sa aibe horn separat? Nu ma pricep,va rog ,astept raspuns.
De regula se infunda sau nu functioneaza corespunzator sobele care sunt mai sus. Diferenta intre cosuri sa fie de 40-50 cm.  .Poate ai fumuri prea strimte sau comunicarile dinttre fumuri mici  sau burlanul de legatura cu cosul fiind in panta si poate intraa in cos depunerile ce cad de pe cos iti intra in teracota.

daniloi

daniloi

Junior

• ID membru: 783.246
Multumesc bobon pentru raspuns.Burlanul de legatura este in panta,deci s-ar putea sa fie asta cauza (se infunda repede si scoate fum chiar si cind deschid usa de la cenusa).Mesterul spune ca este burlanul de legatura prea ingust si vrea sa comand pentru turnare un burlan dublu (in diametru interior),ca sa aiba tragere mai buna,dar cred ca merge pe ghicite,ptr ca anul trecut spunea ca este hornul prea jos,am inaltat hornul cu 1 m si degeaba.O sa pun burlanul de legatura la poloboc si vedem cum merge atunci. Mersi inca o data.

bobon

bobon

Member

Vizualizare mesajdaniloi, pe 26 octombrie 2012 - 15:48 , a scris:

Multumesc bobon pentru raspuns.Burlanul de legatura este in panta,deci s-ar putea sa fie asta cauza (se infunda repede si scoate fum chiar si cind deschid usa de la cenusa).Mesterul spune ca este burlanul de legatura prea ingust si vrea sa comand pentru turnare un burlan dublu (in diametru interior),ca sa aiba tragere mai buna,dar cred ca merge pe ghicite,ptr ca anul trecut spunea ca este hornul prea jos,am inaltat hornul cu 1 m si degeaba.O sa pun burlanul de legatura la poloboc si vedem cum merge atunci. Mersi inca o data.
        Burlanukl de legatura se pune in panta de 20 "  dar sa nu treaca de constructia cosului. ,eventual se taie cis....paralel cu cosul.

rafai

rafai

Junior

• ID membru: 770.867
Buna seara tuturor . As vrea sa stiu daca pot folosi samota de 2 in loc de teracota . Precizez ca nu locuesc in tara , si aici nu exista teracota.

bobon

bobon

Member

Vizualizare mesajrafai, pe 28 octombrie 2012 - 22:33 , a scris:

Buna seara tuturor . As vrea sa stiu daca pot folosi samota de 2 in loc de teracota . Precizez ca nu locuesc in tara , si aici nu exista teracota.
            Poti folosi samota de 6,3 fara probleme  mai cu seama la focar si o poti pune si pe lat.
dupa ce treci de  focar poti folosi si caramida  ceramica (de constructie,plina)

Reclamă

Utilizatori activi: 0

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi